Boogschieten – Maak je eigen pijl en boog!

De olympische dag van Mirelness

Op de eerste dag van de Olympische Spelen komen gelijk de eerste Nederlanders in actie, namelijk: Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Mitch Dielemans. Zij zullen om 14:00 uur van start gaan met het boogschieten.

Boogschieten is absoluut een sport waarbij opperste concentratie vereist is. Daarnaast is boogschieten een sport waarbij onder andere de kracht in je armen erg belangrijk is. Een boogschutter moet al gauw tussen de 9 en de 20 kilo ‘trekken’. Een goede houding is ook van belang tijdens het boogschieten. Daarom worden ook de rug, schouders en buikspieren getraind en vergeet niet de dijbeenspieren en de bilspieren. Kortom: een goede algehele lichamelijke en geestelijke conditie is van groot belang!

Vandaag in ‘De olympische dag van Mirelness’ een sheet waarin wij uitleggen hoe je zelf een pijl en boog kunt maken met weinig materiaal. Zo kun je jezelf ook even een échte boogschutter voelen en ‘proeven’ aan deze olympische sport. Ook is het leuk om met je gezin of vrienden de competitie aan te gaan met je eigen gemaakte boog.

Veel plezier en tot morgen bij de volgende ‘olympische dag van Mirelness’.

Alle informatie over de Olympische Spelen is te vinden op:

http://www.nocnsf.nl/rio2016

Klik op onderstaande link om te zien hoe je een eigen pijl en boog maakt!

Hoe maak je een pijl en boog?