Bossaball – Ken jij het al?

De olympische dag van Mirelness

Het belooft vandaag weer een prachtige olympische dag te worden. Zo spelen onder andere de Nederlandse hockey mannen vandaag om 15:00 tegen Argentinië en treden de handbal dames aan tegen Frankrijk om 16:30. Vergeet ook niet te gaan zitten voor zowel de mannen als de vrouwen die in actie komen voor Nederland met het beachvolleybal! De Nederlandse mannen Meeuwsen en Brouwer proberen vandaag Liamin en Barsouk uit Rusland het hoofd te bieden. Voor de vrouwen betreden van Iersel en Meppelink het veld tegen de Venezolaanse dames Perez Pazo en Agudo Gonzalez. Ook speelt het vrouwen volleybalteam vandaag om 16:35 tegen China!

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’ besteden we aandacht aan de sport volleybal, alleen dan wel in een heel speciale vorm.
Wisten jullie dat er een sport bestaat:
…die elementen bevat van volleybal, turnen en voetbal
…die ontstaan is op de stranden van jawel: RIO DE JANERIO!
…die je zowel indoor als outdoor kunt spelen
…waarbij Zuid – Amerikaanse muziek niet weg te denken is
…waarbij je speelt in een team van 4 of 5 spelers

Weten jullie al om welke sport het gaat? Deze geweldige, vernieuwende sport heet Bossaball. In Nederland zijn er verschillende verenigingen waarbij je bossaball kunt gaan spelen en ontdekken. In Utrecht, Almere, Nijmegen, Leidschendam, Groningen en Assen kun je terecht om kennis te maken met de sport of lid te worden van de club. Bossaball is er voor zowel kinderen als volwassenen. Er worden zelfs NK’s, EK’s en WK’s bossaball gespeeld.
Kortom: een prachtige sport om eens mee kennis te maken!

Wil je meer informatie over bossaball of wil je weten waar je terecht kunt bij een club, kijk dan op: http://www.bossaball.nl

Meer informatie over de Olympische Spelen kun je vinden op: http://www.nocnsf.nl/rio2016

Ander sporten die je niet mag missen vandaag:

 • 14:25
  1/8 finales landenwedstrijd handboogschutters (Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Mitch Dielemans)
 • 14:30
  wielrennen
  (Wout Poels, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Tom Dumoulin)
 • 15:30
  kwalificatie team en individueel turnen (Epke Zonderland, Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes, Bart Duerloo en Frank Rijken)
 • 15:40
  Roeien (Roel Braas en Mitchel Steenman)
 • 16:00
  eerste ronde tennis (Kiki Bertens)
 • 17:40
  judo (Jeroen Mooren)
 • 20:24
  series 4×100 meter vrije slag estafette (Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker, Marrit Steenbergen en Maud van der Meer)