Hockey- Huishoud Hockey

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: hockey! Dit keer zullen wij laten zien hoe makkelijk je, met materiaal dat iedereen in huis heeft, gewoon kunt hockeyen in de woonkamer!

Eerst nemen we natuurlijk even een aantal sporten door die deze dag zullen plaatsvinden. De Nederlandse hockeymannen treden vandaag om 18:30 aan tegen Canada in Groep B. Maar er komen nog meer Nederlanders in actie. Het is ook zeker de moeite waard om te gaan zitten voor het judo. Om 15:00 komt Anicka van Emden in actie tegen de Russische Ekaterina Valkova. Niet veel later zal Frank de Wit de mat betreden in de categorie tot 81 kilogram.
Ook kunnen we weer genieten van de zwemmers vandaag op de 100 meter vrije slag en de 4×200 meter estafette.
Medaille kansen zijn er vandaag voor de Nederlandse turn vrouwen. Om 21:00 start de finale van de meerkamp.

Nu gauw over tot de kern van dit blog: ‘Huishoud Hockey’.
Omdat het zomerse weer nog wat op zich laat wachten zullen we jullie vandaag verrassen met een activiteit die je samen met je gezin of vrienden kunt doen tussen alle olympische wedstrijden door.
Het mooie is dat je hier geen hockeystick en geen hockeybal voor nodig hebt, maar gewoon de artikelen die vrijwel ieder huishouden bezit:
– een theedoek
– 2 elastiekjes
– een dweilstok
– een emmer of doos als doel

De dweilstok (hockeystick) is het makkelijkste vast te houden door je linker hand boven aan de stok te plaatsen en je rechterhand halverwege de stok. De dweilstok is rechts van je lichaam. Voor linkshandige is dit natuurlijk net andersom.

Bekijk onderstaand filmpje en veel plezier!

Meer informatie over de Olympische Spelen
http://www.nocnsf.nl/rio2016