Warning: Creating default object from empty value in /customers/8/5/a/mirelness.nl/httpd.www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen! - Mirelness

Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen! Iedere dag kijken we vol bewondering naar alle sporters die strijden om een gouden medaille. Maar iedere dag luisteren we ook naar onze commentatoren die de sport vol passie van commentaar voorzien. De één maakt er nog een mooier verhaal van dan de ander. Allemaal mensen met hart voor de sport en héél véél kennis. Daarom lichten we vandaag een aantal commentatoren uit en spelen we ‘commentatoren bingo’. Iedere commentator heeft zo z’n favoriete woordjes!

Hans van Zetten
Commentator bij de sport: turnen
Periode: 1986 – heden

Favoriete uitspraken van Hans: dislocatie, vluchtfase, amplitude, huizenhoog, ongekend, nahup(je)

Mart Smeets 
Commentator bij de sport: basketbal
Periode: 1974 – heden

Favoriete uitspraken van Mart: “Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen!”, “WE zijn een gek volk”, “Diep, diep respect”, “Ik buig mijn hoofd zeer diep”, “Chapeau, chapeau”.

Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra
Commentatoren bij de sport: wielrennen
Periode: Maarten (2004 – heden), Herbert (1993 – heden)

Favoriete uitspraken van Maarten en Herbert: “Wat een klasbak”, “Dit is geen snelfietsen, dit is mijnwerken”, “Ik ga niet meer kijken, ik gooi mijn microfoon weg”, “Nou, ik sta er versteld van”, “Goh jongens, dit mag toch niet mogen”

Diep respect voor alle commentatoren die iedere dag weer puik werk afleveren bij de Olympische Spelen en alle andere sport evenementen. Een mooi overzicht van alle commentatoren binnen de sportwereld (van de NOS) kun je vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_sportmedewerkers_van_de_NOS

Meer informatie over de Olympische Spelen:
http://www.nocnsf.nl/rio2016