Paardensport – De kracht van paarden in coaching en therapie

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: Paardensport – De kracht van paarden in coaching en therapie.
Om 15:00 uur, Nederlandse tijd, zullen de Nederlandse mannen aantreden in zowel de kwalificatie voor het onderdeel team springen als de individuele kwalificatie ronde voor het onderdeel springen. Met z’n allen zullen we hard duimen voor Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Harrie Smolders.

Naast de paardensport kun je vandaag nog meer genieten van een aantal Nederlandse sporters. Zo zien we Joost Luiten weer in actie met golf (laatste ronde), doet Andrea Deelstra mee met de marathon, spelen de volleybal dames tegen Servië, spelen de hockey mannen tegen Australië, loopt Sifan Hassan de 1500 meter en zien we verschillende zeilonderdelen, schoonspringen en baanwielrennen. Je hoeft je vandaag niet te vervelen!

Zoals eerder beschreven, vandaag is er aandacht voor de paardensport. Paarden zijn ontzettend bijzondere dieren die niet alleen maar ingezet worden binnen de sport. Paarden worden steeds meer ingezet in coachings en therapie settings om mensen een spiegel voor te kunnen houden over hun eigen innerlijke gevoelswereld.

Met woorden kunnen wij als mens veel verbloemen. Ook laat onze gezichtsuitdrukking niet altijd zien hoe wij ons van binnen voelen. De hectische maatschappij helpt ons ook niet mee met ‘stilstaan’ bij onszelf. Een paard kan heel mooi ingezet worden als reflectie partner waardoor er meer duidelijkheid komt over je eigen gedrag, gevoelens en emoties.
Coaching met paarden kan zowel individueel ingezet worden als in groepsverband. Ook worden er familieopstellingen gemaakt waarin paarden een mooie rol spelen. Paarden leven namelijk in een kudde en kunnen feilloos aanvoelen wat er wel en niet klopt binnen een systeem (bijvoorbeeld een familie).
In de film hiernaast is mooi te zien hoe een stukje van zo’n sessie in z’n werk gaat.

Wil je meer weten over paarden en coaching/therapie? Kijk dan op: http://www.equitherapie.org

Meer informatie over de Olympische Spelen:
http://www.nocnsf.nl/rio2016