Paardensport – De kracht van paarden in coaching en therapie

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: Paardensport – De kracht van paarden in coaching en therapie.
We hebben dit blog ook al eerder geplaatst, maar er toen nauwelijks aandacht aan geschonken. Aangezien we vandaag weer kunnen genieten van de paardensport schenken we er vandaag veel aandacht aan en gaan we in op de kracht van paarden in coaching en therapie.
Om 15:00 uur zullen Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Harrie Smolders uitkomen als team in de finale van het teamspringen. Daarnaast zullen zij ook allemaal individueel aantreden in de 2e kwalificatie ronde springen.

Er is, naast de paardensport, nog heel veel meer te zien vandaag met kans op medailles voor Nederland. Zo komt Marit Bouwmeester in actie met zeilen (Laser Radial) en kan Sifan Hassan een medaille behalen, in de nacht van dinsdag op woensdag, op de 1500 meter (atletiek).
Wat je zeker niet mag missen is de volleybalwedstrijd van de vrouwen tegen Zuid – Korea, de kwartfinale handbal (dames) tegen gastland Brazilië en natuurlijk de 5000 meter atletiek met Susan Kuijken. Dit zijn slechts een paar hoogtepunten. Voor het volledige programma: klik op de link onderaan dit blog.

Zoals eerder beschreven, vandaag is er aandacht voor de paardensport. Paarden zijn ontzettend bijzondere dieren die niet alleen maar ingezet worden binnen de sport. Paarden worden steeds meer ingezet in coachings en therapie settings om mensen een spiegel voor te kunnen houden over hun eigen innerlijke gevoelswereld.

Met woorden kunnen wij als mens veel verbloemen. Ook laat onze gezichtsuitdrukking niet altijd zien hoe wij ons van binnen voelen. De hectische maatschappij helpt ons ook niet mee met ‘stilstaan’ bij onszelf. Een paard kan heel mooi ingezet worden als reflectie partner waardoor er meer duidelijkheid komt over je eigen gedrag, gevoelens en emoties.
Coaching met paarden kan zowel individueel ingezet worden als in groepsverband. Ook worden er familieopstellingen gemaakt waarin paarden een mooie rol spelen. Paarden leven namelijk in een kudde en kunnen feilloos aanvoelen wat er wel en niet klopt binnen een systeem (bijvoorbeeld een familie).
In de film hiernaast is mooi te zien hoe een stukje van zo’n sessie in z’n werk gaat.

Wil je meer weten over paarden en coaching/therapie? Kijk dan op: http://www.equitherapie.org

Meer informatie over de Olympische Spelen:
http://www.nocnsf.nl/rio2016