Golf – Recreatieve varianten

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: Golf – Recreatieve varianten!
De Nederlander Joost Luiten komt vandaag weer in actie om 12:30 in ronde 2. Luiten speelde gisteren ook al en eindigde die dag in het klassement op plaats 34. Uiteraard hopen we vandaag weer een prachtige wedstrijd te zien van Joost Luiten!

Golf is een moeilijke sport. Het is eigenlijk een combinatie van een bewegingssport en een denksport. Bij iedere bal moet je weer goed kijken hoe je het spel zal gaan vervolgen. Je hebt niet alleen te maken met de club en de bal, maar ook met het terrein waarop gespeeld wordt, de afstand die je moet overbruggen, de wind die er staat en je moet uiteraard nauwkeurig bepalen hoe hard je de bal moet slaan.
In de loop der jaren zijn er verschillende varianten ontstaan op het spel golf die voornamelijk in de recreatieve sector worden gespeeld. Wij lichten hieronder een aantal varianten uit.

Boerengolf
Een prachtige variant op het spel golf is boerengolf. Er bestaan in Nederland verschillende boerengolf banen waarop je het spelletjes kunt spelen. In een weiland tussen de koeien, karren en andere obstakels staan 10 holes uitgezet. Net als bij golf is het de bedoeling om in zo min mogelijk slagen de bal in de holes te krijgen. De club die je gebruikt met boerengolf ziet er stukken anders uit dan de clubs bij het golf. De club is een klomp aan een houten steel. Ook de bal is stukken groter. Het is een fantastische activiteit om samen met vrienden en familie eens te ondernemen.
Wil je meer informatie over boerengolf? Kijk dan op: http://www.boerengolf.nl

Midgetgolf
Midgetgolf kennen we vaak van vakantie op de camping. In een parcours van 18 holes probeer je, ook hier, in zo min mogelijk slagen de bal te putten in de verschillende holes. Het grote verschil met golf is dat de afstand tussen het afslagpunt en de hole een heel stuk kleiner is. Bij midgetgolf zijn de banen slechts een paar meter lang. Daarnaast heb je bij midgetgolf te maken met obstakels die het spel een extra ‘touch’ geven. De ene keer moet je over een klein watertje slaan en de andere keer moet je de bal in een looping schieten waarna deze vervolgens doorrolt op de baan richting de hole. Ook midgetgolf kan gespeeld worden in competitieverband.
Wil je meer informatie over midgetgolf? Of wil je weten waar je de dichtstbijzijnde baan kunt vinden? Kijk dan op: http://www.midgetgolf.nl

Pitch en putt
Pitch en putt heeft misschien we het meeste weg van het reguliere spel golf. Er bestaan veel verschillende pitch en putt locaties in Nederland waar je het spel kunt gaan spelen. Een pitch en putt baan bestaat ook uit 18 holes. De afstand van afslag tot hole is ook hier weer korter. Wel wordt er gespeeld met een golfbal en een golfclub. Echter gebruik je bij Pitch en Putt slechts 2 clubs in tegenstelling tot de vele clubs die je gebruikt bij golf. Pitch en putt is ook weer een uitermate geschikte activiteit om eens te ondernemen met je familie of vrienden.
Wil je meer informatie over pitch en putt? Of wil je weten waar je de dichtstbijzijnde baan kunt vinden? Kijk dan op: http://www.pitch-putt.nl

Meer informatie over de Olympische Spelen:
http://www.nocnsf.nl/rio2016