Turnen – Slacklinen, ken jij het al?

De olympische dag van Mirelness

Vandaag in ‘de olympische dag van Mirelness’: Turnen – slacklinen, ken jij het al?
Om 20:46 maakt Nederland kans in de finale balk op een medaille met Sanne Wevers. Sanne Wevers, afkomstig uit Oldenzaal, wordt getraind door haar vader Vincent Wevers. Ook haar zus, Lieke Wevers is turnster. Ze komt dus uit een echte turnfamilie.

Ook kunnen we vandaag genieten van verschillende onderdelen van het zeilen. Voor wie het echt laat wil maken: de hockey vrouwen spelen in de nacht van maandag op dinsdag om 01:30 tegen Argentinië in de kwartfinale. En als je helemaal door wilt trekken, blijf dan nog even zitten voor de beachvolleybal mannen (kwartfinale) bestaande uit een geheel Nederlands veld. Varenhorst en Nummerdor nemen het op tegen Meeuwsen en Brouwer. Sowieso Nederlands succes dus!

We staan even stil bij het onderdeel balk in de turnfinale met Sanne Wevers. Een ontzettend moeilijk onderdeel dat een groot beroep doet op je evenwicht, coördinatie en kracht.  Salto’s, flikflakken, zweefstanden, radslagen en vele andere technieken worden uit de kast gehaald om de jury te imponeren.
Een leuke variant van de evenwichtsbalk is toch wel het ‘slacklinen’. Dit is een sport op een strak gespannen band waarbij je probeert te balanceren en dus, net als op de evenwichtsbalk, je evenwicht moet bewaren om je acrobatische technieken uit te kunnen voeren. In tegenstelling tot de evenwichtsbalk (die stil staat), beweegt de slackline mee en is dus dynamisch. De band dient als het ware als trampoline waardoor je veel hoogte kunt maken en veel trucs uit kunt voeren.  

Slacklinen is voor jong en oud en sterkt je concentratievermogen, je zelfvertrouwen en traint uiteraard je evenwicht, uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Kortom: een gave sport die je zeker een keer moet uitproberen!

Wil je meer weten over slacklinen? Kijk dan op: http://www.slackline.nl

Meer informatie over de Olympische Spelen:
http://www.nocnsf.nl/rio2016